Дозвіл на перебування в Польщі для українських інвесторів

Іноземцям надається дозвіл на тимчасове перебування в Польщі з метою здійснення господарської діяльності у наступних випадках:

1. Метою перебування іноземця на території Польщі є ведення підприємницької діяльності (також у формі товариства з обмеженою відповідальністю);

2.Метою перебування іноземця є здійснення трудових обов’язків члена Правління товариства з обмеженою відповідальністю або акціонерного товариства, яке він створив, або набув його частки.

Дозвіл на тимчасове перебування видається іноземцю, якщо його перебування на території Польщі є необхідне з огляду на вищевказані обставини на термін більший ніж 3 місяці.

З метою отримання дозволу на перебування іноземець особисто подає заяву до відповідного воєводи за місцем здійснення господарської діяльності.

Для отримання дозволу необхідно долучити наступні документи:

1. Заповнений бланк F-01/KIU-218 заяви на отримання іноземцю дозволу на тимчасове перебування;

2. 4 фотографії 35 mm x 45 mm;

3. Ксерокопію закордонного паспорту (оригінал для перевірки); 

Додатково необхідно представити наступні документи:

1. Декларацію про доходи, довідку з податкової адміністрації за попередній рік, яка підтверджує отримання річного доходу не нижчого ніж 12 Х місячних середніх доходів у даному воєводстві;

2. Документ, який підтверджує працевлаштування на повну ставку на невизначений термін протягом попереднього року принаймні 2 працівників, які є польськими громадянами;

3. Документи, які можуть підтвердити здійснення вищевказаних умов в майбутньому;

4. Документи, які підтверджують здійснення господарської діяльності, яка може в майбутньому призводити до збільшення інвестицій, трансферу технології, корисних інноваційних вирішень або створення нових місць праці;

5. Документи, які підтверджують наявність соціального страхування необхідного для покриття витрат на лікування на території РП;

6. Документ, який підтверджує наявність місця проживання (прописка, договір оренди квартири, декларація власника житла про надання можливості проживання іноземцю);

7. Документи, які підтверджують наявність джерел фінансування, або регулярного доходу (з розрахунку  542 польських злотих на місяць для самотньої особи, або для особи, яка має сім'ю - 456 польських злотих на місяць);

8. Договір Товариства, або нотаріальний акт на підставі якого створене Товариство.

Державна оплата за отримання дозволу на тимчасове перебування становить 340 польських злотих.

Рішення приймається воєводою в місячний термін від моменту подачі комплекту документів. 

 

д-р Максим Ференц